Fúvós zenekar

"Dicsérjétek az Urat kürtzengéssel!"

Gyülekezetünkben több évtizedes hagyományai vannak a fúvós zenének.

Ezekből az emlékekből táplálkozó, fúvószene iránti igény hatására, a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején a helyi zeneiskolában gyermekeink, fiataljaink közül egyre többen választották a fúvós tanszakot. Az itt megszerzett zeneismeretet szerették volna a gyülekezetben kamatoztatni.

A zenekar megalapításához nagy lendületet adott az is, hogy a kilencvenes évek elején Erdélyből idetelepült családok tagjai közül korábban már többen aktív zenekari tagok voltak.

Így alakult meg 1989-ben, Szabó Márton vezetésével a Kiskőrösi Baptista Fúvószenekar, melynek első zenedarabjait is ő dolgozta át ismert gyülekezeti énekekből. A későbbi években még sok zeneszámmal gyarapította repertoárunkat, melyeket a mai napig is játszunk.

Az alapítástól napjainkig a zenekar folyamatosan gyarapodik fiatal zenészekkel. Főként a gyülekezeti élet különböző alkalmain játszunk, de számtalanszor volt lehetőségünk más gyülekezetekben vagy különböző találkozókon, konferenciákon is zenélni. Így juthattunk el többször az ország határain kívüli közösségekbe is. Zenekarunkkal többször voltunk Németországban, zenélhettünk Svájcban és Erdélyben is.

Hisszük, hogy ez a műfaj a mai gyülekezetekben nem csak az idősebb, de a fiatalabb korosztály számára is szerez örömöt. Reméljük, még sokáig dicsérhetjük Istent "kürtzengéssel"!