Férfikar

A Kiskőrösi Baptista Férfikar 1991 óta szolgál önálló alakulatként gyülekezetünkben.

Korábban is énekeltünk, de évente csak néhány alkalommal a vegyes karban lévő férfiakkal.

Az itteni szokás szerint fél évre vannak tervezve a du-i szolgálatok, melyben minden alakulat kap lehetőséget. A férfikar általában 2-3 havonként szolgál.

Létszámunk 16-20 fő, attól függően, hogy a vidéki tanintézetekben tanuló diákok hogyan tudnak hazajönni a próbákra és a szolgáló alkalmakra. Az átlag életkor 48 év, ami ideálisnak mondható, de szükség volna a fiatalok beépülésére, hiszen csak így lenne folyamatos a kórus szolgálata.

Az éneklés ajándéka nagy kiváltság Istentől. Ugyanakkor nagy felelősség is, mert ha eltékozoljuk, nem élünk vele, hogyan fogunk elszámolni a számonkéréskor. Akik az éneklés adományával kívánják dicsérni a Teremtő Istent, az életük szerves része kell, hogy legyen, mert ezzel háláljuk meg, hogy ezzel a képességgel áldott meg bennünket az Úr.

Éneklésünknek az a legfőbb küldetése, hogy hirdessük a tiszta evangéliumot, segítsük és támogassuk az igeszolgáló munkáját és törekvését. Ezen kívül erősítsük a hitben gyengéket, bátorítsuk és vigasztaljuk a megszomorodottakat, gyámolítsuk azokat, akik segítségre szorulnak.
A férfikar repertoárjában a régi, ismert énekek feldolgozásai és új, angolszász és amerikai, német szerzők művei egyaránt helyet kapnak. Jelenleg 145 férfikari énekünk van, de ez remélhetőleg gyarapodni fog Dr. Gerzsenyi László tv. jóvoltából, aki jó néhány énekszöveget fordított angolból és ezek a művek férfikari feldolgozásra várnak ismert zenésztestvéreink közreműködésével, amiért nagyon hálásak vagyunk. Néhány éneket átvettünk a "Vox Nova" baptista férfikartól is.

Az elmúl években a férfikarunk több meghívásnak tett eleget, amit örömmel teljesítettünk, mert nagy öröm számunkra, és fontos küldetés, ha Isten igéjét, az evangéliumot énekeinkkel hirdetjük más közösségekben is, ahol szeretettel várnak bennünket testvéreink, de a meghívott és szomjazó barátkozók, érdeklődők, kereső emberek is.

Ezek a meghívások Mo-on: Bonyhád, Csengőd, Dömsöd, Dunavecse, Dunaújváros, Érsekcsanád, Jánoshalma, Kalocsa/Bünt.v.int./, Kecel, Kecskemét, Kaskantyú /Szoc.otthon/, Kiskunhalas, Miske, Orgovány, Őrbottyán, Paks, Soltvadkert, Solt/Bünt.v.int./, Szentendre, Szeretetház,Tabdi, Tahi -tábor, Velence.
Külföldön: Beregszász, Gát, Munkács /Kárpátalja, Ukrajna/ Bácskossuthfalva /Vajdaság, Szerbia/, Naszvad /Felvidék, Szlovákia/, Szalárd /Erdély, Románia/.

A férfikar tagjai szorgalmasak, igyekeznek részt venni a gyakorló órákon és a szolgáló alkalmakon egyaránt. Egymást biztatjuk, hogy senki sem maradjon le.
Mindig imádkozó szívvel és alázattal készülünk a szolgáló alkalmakra, hogy Isten áldja meg igyekezetünket és használjon bennünket a lélekmentés érdekében.

Már sok drága megtapasztalást éltünk át az évek során, amelyért nagyon hálásak vagyunk Urunknak. Szeretnénk továbbra is dicsőíteni drága nevét, hisz erre csak Ő egyedül a méltó.

Köszönjük a gyülekezet felénk megnyilvánuló szeretetét, imádságaikat, a melegszívű biztatást és támogatást. Istené legyen a dicsőség!

Gellén Csaba Ádám - karmester